Najčešće postavljana Pitanja

Balkan IPTV je platforma koja Vam omogućava da gledate više od +500 kanala gdje god da se nalazite u svijetu. Balkan IPTV je televizija kojoj možete pristupiti svuda gdje imate kvalitetnu fiksnu ili bežičnu internet vezu brzine već od 5Mbps.
Balkan IPTV uslugu možete koristiti na sljedećim uređajima:

  • Kompjuteru i laptopu putem VLC player-a
  • Smartphone i tablet uređajima putem IPTV aplikacije za android i iOS operativni sustem
  • Na televizoru putem MAC Adrese
  • Smart televizorima putem IPTV aplikacije
Našu uslugu možete koristiti bilo gdje u svijetu, a sve što vam je potrebno je pristup internetu.
Da, internet konekcija (od 5Mbps i više) je jedini uslov za korištenje naše usluge. Inače radi i na manjim brzinama ali je preporuka da bude min 5Mbps. Nije bitno gdje se nalazite, mi Vam putem naše usluge omogućavamo gledanje programa u cijelom svijetu.
Gledanje na više uređaja ili na više lokacije moguće ja samo u Paketu CYBER. Dodatni uređaj se naplaćuje 15 €/mj. osim ukoliko odaberete paket na 6 ili 12 mj. Onda je moguća korekcija cijene.

  • Paket CYBER  6 + jedan dodatni uređaj 20 €
  • Paket CYBER 12 + jedan dodatni uređaj 40 €
U paketima BALKAN i VIP nije moguće gledanje na više uređaja ili na više lokacija, te svako nepoštivanje ovog uvjeta može rezultirati automatskim prekidom rada usluge.
Moguće je gledanje na više računala ali samo u paketu CYBER po definiranim uvjetima u sekciji iznad.
Da li mogu koristiti uslugu na 2 ili 3 TV-a na različitim lokacijama?
Za sve Smartphone Android i iOS uređaje dostupna je mobilna aplikacija, koju možete preuzeti na Play Store-u ili App Store-u. Nakon instalacije i pokretanja aplikacije, na ekranu će se pojaviti izbornik gdje je potrebno unijeti m3u listu koju zaprimite od nas na svoj mail. Potrebno ju je kopirati ili prebaciti u aplikaciju koju ste već prethodno skinuli.
Aplikaciju možete besplatno preuzeti putem Play Store-a ili App Store-a i testirati je, te ukoliko vam se svidi nastavite koristiti istu. Na raspolaganju su i aplikacije u Pro verziji, a one omogućuju korisnicima još neke dodatne mogućnosti i opcije, više o tome možete pročitat prilikom preuzimanja aplikacije.
Ukoliko imate aktivnu pretplatu, uslugu možete pratiti bilo gdje u svijetu, potrebno je samo da imate zadovoljavajuću internet konekciju.
U svakom trenutku možete prijeći na veći paket uz doplatu razlike do isteka aktivne pretplate.